Vervoer naar en op Ameland

Veerdienst Wagenborg Passagiersdiensten

De overtocht naar Ameland duurt ongeveer 50 minuten. Voor meer informatie over afvaarten kunt u bellen met de informatielijn van Wagenborg. Voor meer informatie en online boeken kijk op: www.wpd.nl

Wagenborg Watertaxi

Met de Watertaxi van Wagenborg kun je op een snelle manier op Ameland komen. Dit kan op afroep, op elk gewenst moment tussen 06.00 en 24.00. De Watertaxi vervoert alleen passagiers en hun bagage. Andere zaken, zoals huisdieren, karren, brommers en andere voertuigen worden niet meegenomen. Ook rolstoelgebruikers kunnen niet worden vervoerd. Reserveren kan via (0900-9238, € 0.70 p/g tussen 08.00 en 20.00uur) vol = vol en 12 passagiers is het maximum.

Tornado Watersneltaxi

De vaartijd naar Ameland is ca. 10 minuten. De Tornado is geschikt voor personen en goederenvervoer. De Tornado is beschikbaar tussen 06.00 en 24.00 uur. Nachtritten zijn alleen mogelijk op reservering, deze dienen 12 uur van tevoren besproken te worden. Je hebt al een overtocht voor € 20,- p.p. (min. Tarief bedraagt € 120). De boot beschikt over maximaal 12 zitplaatsen + bagage. Reserveren kan via Tel: 06 5169 7868

Busvervoer op Ameland

Het busvervoer op Ameland biedt aansluitend vervoer vanaf de veerboot naar de vier dorpen en alle campings op Ameland (en vice versa). Daarnaast is het mogelijk om snel van dorp naar dorp te reizen met lijn 130, 131 en /of lijn 132.

Kom je met een grotere groep? Dan kun je vooraf een bus reserveren bij vervoersmaatschappij Arriva via tel. 088 277 62 76 of per e-mail: ameland@arriva.nl.

Taxi op Ameland

Cosi-Tax Ameland

Bij Cosi-Tax bent u verzekerd van goede kwaliteit en serviceverlening. Met enthousiaste, klantvriendelijke en gediplomeerde chauffeurs staan ze 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar voor u klaar! Naast personenvervoer verzorgt Cosi-Tax ook bagage, rolstoel en groepsvervoer. Voor meer informatie en online boeken kijk op: www.cosi-tax.nl

Taxi De Boer

Taxi De Boer is een kleinschalig bedrijf op Ameland, gespecialiseerd in het vervoer van personen en bagage. Door middel van keurig verzorgde personenbusjes kunt u zich laten vervoeren vanaf en naar de boot of tussen de leuke dorpjes. Voor meer informatie en online boeken kijk op: www.taxiameland.nl

Fietsverhuur op Ameland

Met fietsverhuur Nobel op Ameland hebben wij afspraken gemaakt, u kunt online uw fiets bestellen en zij zorgen dat de fietsen op uw vakantieadres komen te staan. Dit tegen scherpe prijzen. Kijk hiervoor op: Fietsverhuur Nobel. Andere fietsverhuurders zijn:

Ameland Airport

Nabij Ballum ligt het vliegveld van Ameland. Van 1 november t/m 31 maart is de havendienst van Ameland Airport beperkt bezet en heeft u eerst telefonisch toestemming nodig. In de regel krijgt men toestemming voor aankomst of vertrek. Alleen een vliegplan of notificatie per fax is niet voldoende. Deze komt namelijk aan in een onbemande toren.

Van 1 april t/m 30 oktober is de havendienst dagelijks bezet van 09.30 tot 19.00 uur lokale tijd. Wij verzoeken u om uw vlucht minimaal 1 uur voor aankomst telefonisch of per fax aan te melden. 

Voor meer info kunt u bellen met 0519) 554030 of kijk op www.ameland.nl/vliegveld