Nieuws

Wat kan je zien op Ameland?

Op Ameland raakt u niet uitgekeken. Het eiland staat niet alleen bekend om haar prachtige natuur en gezellige horeca, maar ook om haar rijke historie.

Vuurtoren Bornrif

Vuurtoren Bornrif, een historisch rijksmonument uit 1880, wordt vandaag de dag gebruikt als museum met vele verborgen verhalen. Tegenwoordig kunt u de vuurtoren bezichtigen en een kijkje nemen in haar verouderde ruimtes. Deze historische bezienswaardigheid, eigendom van de Gemeente Ameland, is maar liefst 55,3 meter hoog en telt 15 verdiepingen. Door het nemen van 236 traptreden is de top van de vuurtoren bereikt. Eindelijk boven aan gekomen kunt u zich inleven in het dagelijkse leven van een vuurtorenwachter destijds. Met een weids panorama-uitzicht kijkt u over zee, het uitgestrekte landschap van Ameland en het over het prachtige Terschelling.

Maritiem Centrum Abraham Fock

Het Maritiem Centrum Abraham Fock is een zeer veelzijdig museum om tijdens uw verblijf op Ameland te bezoeken. Het museum staat ook wel bekend om de paardenreddingsboot. Een erg interessante demonstratie waarbij krachtige paarden door samen te werken bijstand verlenen aan een reddingsboot. Kijk uw ogen uit tijdens de demonstraties die plaatsvinden op het strand ten zuidwesten van Hollum. Vanaf te duinen krijgt u een perfect beeld hoe het vroeger ging tijdens reddingsacties.

Maar deze spectaculaire reddingsacties zijn niet het enige wat het maritiem Centrum u te bieden heeft.  Waant u zich in de wereld van de radioverbindingen, neem een kijkje in het leven van een kapitein, het navigeren op een boot en kom meer te weten over eigenaardige kapiteinsverhalen. U, maar ook de kinderen, zullen deze onmisbare dag voor altijd herinneren. Beleef het allemaal bij Abraham Fock, het maritieme centrum op Ameland.

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Ameland kent een rijke historie met een eigen cultuur. Bij Cultuurhistorisch museum Sorgdrager ontdekt u hoe de samenleving was, hoe de antieke meubels er destijds uitzagen. En dat alles op de zolder van het Sorgdragershuuske. Het museum, gelegen in het hart van Hollum, geeft een nieuwe dimensie aan uw verblijf op het prachtige Ameland.

Koren- en mosterdmolen De Verwachting

Hebt u al een die heerlijke Amelandse mosterd geproefd? Die op Amelandse bodem wordt geproduceerd? De Amelandse akkers worden al jarenlang gezaaid en verbouwd om die bekende en overheerlijke mosterd te produceren. De mosterd behoord tot het Amelands Product, wordt gemaakt van biologische ingrediënten en kenmerkt zich door de maar liefst 14 diverse delicieuze smaken. U kunt het interessante proces van het malen tot het brengen van de mosterd in potjes volledig bijwonen. Het staat garant voor een middag van vermaak en smaak! En dat alles bij Koren-  en mosterdmolen De Verwachting.

Bij de molen kunt u niet alleen terecht voor de enige echte Amelander mosterd. U kunt zelf ook een luchtige en lekkere cake bakken. Bij het molenwinkeltje zijn er ambachtelijk gemaakte molenproducten te verkrijgen, die zorgen dat u de lekkerste pannenkoeken en cakes zal bakken.

Landbouw-Juttersmuseum Swartwoude

Landbouw-Juttermuseum Swartwoude geeft u een goed beeld van het harde werken van de Amelandse boeren. Op een synergetische wijze maakt u kennis met het zware Amelander boerenleven rondom 1900. Net als toen, zult u ervaren dat het boerenleven absoluut niet gemakkelijk is. Het vlijtige boeren landbouwleven werd namelijk ook vaak met vissen vangen, jagen en jutten gecombineerd.

Het jutten zorgde voor unieke vondsten op het schitterende strand van Ameland. Na een bezoekje aan het Juttersmuseum, wordt dit museum nog steeds gezien als één van de meest interessante van het eiland. Vele uiteenlopende prachtige strandvondsten en hun bijzondere verhalen zijn te bewonderen tijdens een gezellige middag in het Landbouw-Juttermuseum.

Bunkermuseum

Het Bunkermuseum kent een unieke ligging in de duinen, ten westen van de vuurtoren in Hollum. Plof lekker neer op het terras van The Sunset, vul uw maag met een heerlijk gerecht van de zeer diverse menukaart en bezoek daarna het onbemande bunkermuseum. Zeer interessant, kleinschalig, met een eigen verhaal, unieke vondsten en gedenkruimte. Dat kenmerkt het Bunkermuseum! De trappen die u naar beneden leiden, brengen u te midden van de rijke historie van Ameland.

Korenmolen De Phenix

Korenmolen De Phenix is een bekende bezienswaardigheid in Nes. De oude molen, met vele zware tegenslagen, was zelfs in 1629 al actief in gebruik. Door middel van een discmanrondleiding krijgt u gesproken begeleiding waardoor u een perfect beeld krijgt van de werking en geschiedenis van de korenmolen. Het wordt namelijk nog steeds gebruikt door hardwerkende molenaars, die ervoor zorgen dat rogge wordt verwerkt tot een Amelands product, namelijk het roggebrood. Laat u volledig verrassen door de historische verhalen die u ten gehore komen.

Nobel Nostalgisch museum

Sta verstelt van een prachtige collectie antieke auto’s, mode items, fietsen, muziekinstrumenten en huishoudelijke artikelen uit de vorige eeuw, verzameld door Tjeerd Nobel. Aanschouw winkels met elk een eigen indrukwekkend verhaal. Van ouderwetse kapper tot benzinepomp. Het is allemaal nagebouwd in het Nobel Nostalgisch museum. Kunt u zich al inleven hoe het dagelijkse leven er vroeger uitzag? De collectie is elke dag te beschouwen en tevens erg leuk voor kinderen.

Ontdek de omgeving op Ameland

Rustzoekers, sportievelingen en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het prachtige Ameland. Hier is het elke dag genieten! Geen dag is hetzelfde. Geregisseerd door wind, water en de getijden gaat Ameland onverstoorbaar zijn gang.

Fietsen op Ameland

Op Ameland zijn veel mooie fietsroutes die u naar de mooiste plekjes brengt. De fietsroutes lopen langs de Waddenzeedijk, door bossen, duinen en gezellige dorpjes. Ameland biedt circa 100 km aan fietspaden. Ideaal om een dagje Ameland te verkennen. Fietsers kunnen binnen een halve dag alle soorten landschappen zien. U staat verbijsterd van de vele verschillende soorten planten en vogels. Verder bieden de fietspaden u een prachtig uitzicht over de zee, strand, weides en de gezellige terrassen. Vooral het fietspad langs de Kooioerdstuifdijk en het Stuifdijkpad bij natuurgebied Het Oerd zijn populaire fietsroutes onder toeristen. Dit fietspad is in 2019 vernieuwd en breder gemaakt, zodat het op dit pad nog aangenamer fietsen is.

Hebt u een lekke of een slappe band? Geen probleem. Langs de fietspaden zitten vele fietsenwinkels die uw band kunnen plakken. Ook zijn er vele fietsverhuurbedrijven te vinden voor het huren van tweewielers, tandems en zelfs bakfietsen.

Wandelen op Ameland

De vele wandelroutes langs gezellige dorpjes, natuurgebieden en over de duinen. Dat maakt Ameland speciaal! Hier verkent u de uitdagende natuur en natuurlijk ook de mooiste plekjes van het eiland. Jaarlijks worden er op Ameland verschillende interessante wandelevenementen georganiseerd. Wandelroutes met afstanden van 3 tot 25 kilometer. Allemaal, hier op Ameland.

Op Ameland vindt u ook diverse routes voor jong en oud. Het Paddenpad op Ameland is een leuke route voor jonge kinderen. Het pad is 2,1 km lang en het startpunt is bij het Natuurcentrum van Nes. Daaropvolgend loopt u een klein stukje langs de rand van Nes. Vrij snel belandt u in het bos en heeft u de keuze uit verschillende routes. Onderweg leest u op de bordjes leuke informatie over de natuur en het leven op Ameland.

Voor de echte wandelliefhebbers is Hollumerduinen en Lange duinen een aanrader. Het wandelpad is 8,6 km lang en het startpunt is in de Oranjeweg. Tegenover de Oranjeweg staat de Vuurtoren van Hollum. Dit is het zeer eenvoudig te vinden startpunt. Tijdens het bewandelen van dit pad loopt u over droge duinen, door vochtige duinvalleien en langs het prachtige strand. Prachtig!

Wad excursies, leuk!

Altijd al op de wadden willen lopen? De wadbodem droogt twee keer per dag uit. Dat geeft u de mogelijkheid om erop te lopen. Er zijn veel interessante wad excursies op Ameland om meer te weten te komen over de wadden zelf. Tijdens de wadlooptocht maakt u een wandeling over het wad en krijgt u uitleg van een gids. De oorsprong, het beheer, de bedreigingen en vooral de enorme natuurwaarde van de wadden komen dan aan bod. In dit prachtige natuurgebied vindt u veel verrassingen uit het rijk van de flora en fauna.

Ook is het mogelijk om een zeehondentocht te maken. De zeehondentocht is een tocht op de Waddenzee met als hoogtepunt een bezoek aan het natuurgebied waar de zeehonden verblijven.

Als de zandbanken opgedroogd zijn is er veel te zien. Aanschouw de vele mosselen, kokkels en het grote aantal diverse soorten vogels. Tijdens een schelpentour ziet u schitterende schelpen en kunt u van boord om een wandeling van een halfuur te maken op de drooggevallen zeebodem. Ervaar het fantastische uitzicht vanuit zee op het eiland en aanschouw de schoonheid van Ameland vanuit een ander perspectief.

Bezoek VVV Ameland om te kijken of er een excursie gepland staat tijdens uw verblijf op Ameland.

Ameland Adventures

Ameland Adventure maakt uw vakantie op Ameland interessanter, spannender, actiever en uitdagender!  Bij Ameland Adventures zoekt u op een veilige manier uw grenzen op en beleeft u een geweldige dag. Van boogschieten en strandzeilen tot bubblevoetbal en kitebuggyen. Het kan allemaal bij Ameland Adventures! U kunt hier terecht met kleine groepen, maar grote groepen zijn ook zeker welkom.

Ameland Adventures biedt u ook de mogelijkheid om te golfsurfen. De eerste surfles duurt ongeveer 1,5 uur en zal ook gericht zijn op het theoretische gedeelte. Het theoretische gedeelte duurt ongeveer 15 minuten, en daarna sjeest u voor het eerst over de hoge golven van Ameland! Per gecertificeerde instructeur kunnen 7 deelnemers aansluiten. Ook is er de mogelijkheid om een privéles te nemen. De instructeur gaat dan alleen met u het water op. Er komen verschillende surftechnieken aan bod, en je krijgt meer persoonlijke aandacht dan groepslessen. Met een privéles heeft u de techniek sneller onder de knie en gaat het golfsurfen u nog gemakkelijker af.

Natuurcentrum & Blotevoetenpad

Natuurcentrum Ameland heeft een provocatief Blotevoetenpad. Hier loopt u over zand, schelpen, grind en het bospad. U kunt een bezoek aan het Blotevoetenpad combineren met een bezoek aan Natuurcentrum Ameland. Natuurlijk is het ook ideaal voor een kinderfeestje. De schoenen kunnen achtergelaten worden in een schoenenbox of u kunt ze meenemen in een speciaal schoenentas.

Naast het Blotevoetenpad kunt u ook vele andere leuke activiteiten doen zoals een strandexcursie, wad-zwerven, wad-tochten, safari Kooiduinen, vissen voeren of zelfs een vuurtorentocht.

Natuurcentrum Ameland heeft een prachtig aquarium, een landschapskamer en practicumzaal. In het Watertheater betreedt u de onderwaterwereld vol leven. Op de eerste verdieping komt u vooral meer te weten over de bruinvissen, potvissen en de zeehonden. Ook zult u verbijsterd staan van het aantal mooie vissen die leven in het aquarium. De vissen in het aquarium worden op een vast tijdstip gevoerd en de experts geven enthousiast uitleg over bepaalde vissoorten.

Natuurgebied Het Oerd

Natuurgebied Het Oerd staat bekend om haar prachtige oude duinengebied met hoge duinen en vochtige duinvalleien, die de wandeltocht versieren. Verder kent het gebied een rijke en de afwisselende plantengroei. De hoogste zandduin is niet minder dan +24 meter en draagt de naam Oerdblinkert. Op natuurgebied Het Oerd kan er mooi gewandeld worden en heeft u een uniek uitzicht over de kwelders. Leuk weetje: de naam Oerd komt van een dorp dat ooit verdronken was. De kwelder is de opeenhoping van land buiten de dam, en bij vloed zijn duizenden vogels te zien. In de omgeving kunt u ook veel blauwe en bruine kiekendieven spotten en in de oostelijke zandduinen vindt u een kolonie van ruim 3300 zilvermeeuwparen.

Buiten het broedseizoen proberen veel vogels hun toevlucht te zoeken op het Wad. Als ze vanwege vloed terugkomen op zoek naar voedsel, blijven ze op Het Oerd en De Hon. U ziet vele vogels zoals de tureluur, wulp, grutto, schoolekster en bonte strandloper vooral in de herfst.

Waar kan je goed eten en drinken op Ameland?

Even een terrasje pakken, een hapje eten, duik een van de gezellige kroegen in of waag een dansje in een van de dancings. Op Ameland kunt u het hele jaar door terecht voor een hapje en drankje.

Restaurants & eetcafés op Ameland

Op Ameland zijn er talloze restaurants om een lekker hapje te gaan eten of zelfs uitgebreid te dineren. Gelegen op prachtige locaties zoals het strand of in het centrum. De restaurants en eetcafés zijn in diverse sferen en prijsklassen te vinden. Zo vindt iedereen een restaurant naar zijn of haar wens.

Restaurant ’t Koaikershuus, gelegen naast de Nassaukooi, werd vroeger bewoond door de Kooikerfamilies. Tegenwoordig wordt deze prachtige boerderij gebruikt als sfeervol restaurant, waar u zowel binnen als buiten kunt genieten van uiteenlopende gerechten. Tevens kunt u hier uw elektrische fiets of auto opladen. Zo kunt u met een gevulde maag uw prachtige tocht over Ameland vervolgen.

Voor overheerlijke spareribs zou u Frankie’s Rib & Steakhouse moeten bezoeken. Hier worden malse porties vlees gebruikt, speciaal geselecteerd door de beste slagers van Friesland. Houdt u van een uitdaging? Wanneer u die verrukkelijke steak van 750 gram op krijgt, bemachtigd u een plekje op de Frankie’s Rib & Steakhouse Wall of Fame. Een herinnering om nooit te vergeten!

Restaurant Cantina Dolores serveert van Mexicaanse fajitas tot Spaanse tapas. Een vleugje Mexicaanse heerlijkheid op Ameland  in een ongedwongen zuidelijk restaurant met Mexicaanse aspecten. Wist u dat men hier ook overnachten in één van de ‘Mexicaanse’ kamers? Prachtig gelegen, midden in het centrum van Hollum, is dit wellicht de ideale uitvalsbasis voor een verkenningstocht door het dorp.

Strandpaviljoens op Ameland

Op Ameland zijn 4 gezellige strandpaviljoens te vinden met elk haar eigen verassend lekkere gerechten. Elk dorp herbergt een uniek strandpaviljoen. Turend over de uitgestrekte zee kunt u hier genieten van een lekker drankje, een heerlijke maaltijd of simpelweg een goed gesprek. Dat is pas genieten.

Strandpaviljoen ’t Strandhuys in Buren typeert zich door haar brede terras. Het biedt nog meer charme aan uw persoonlijke strandbeleving. Naast een uitgebreid diner kunt u hier ook terecht voor een verkoelend ijsje of drankje tijdens uw wandeling over het strand.

Een combinatie van Streetfood, classics en Mediterraans. Strandpaviljoen Sjoerd in Nes maakt het waar! Mede dankzij de heerlijke gerechten is Sjoerd in 2018 uitgeroepen tot beste Strandpaviljoen van De Wadden. U bent van harte welkom de tomeloze gezelligheid en relaxte sfeer zelf te ervaren. 

Gelegen aan het fietspad en om de hoek bij Strandpaviljoen Ballum vindt u natuurgebied het Groene Strand. Hier zijn talloze wandel- en fietsroutes te vinden. Trek eropuit en laat u achteraf in de zachte kussens van Strandpaviljoen Ballum vallen. Of kom gewoon lekker aanwaaien. Ook dan is er wellicht een mooi plekje in de zon voor u beschikbaar.

The Sunset Hollum, uniek door het oogverblindende uitzicht over Terschelling. En met goed zicht heeft u zelfs de kans om een stukje van het vaste land van Friesland te zien. Geniet van een uitgebreide lunch met zomerse beats door de speakers op het “Ibiza van Nederland”. Wilt u na een strandbezoek The Sunset zelf komen ervaren? Dan kunt u desgewenst een verfrissende douche nemen om de zandkorrels weg te spoelen.

Lunchrooms op Ameland

Bij Konditorei en ijssalon De jong kunt u vers belegde broodjes, sandwiches en gebak nuttigen op het terras. Met het centrum om de hoek bezoekt u eenvoudig diverse gezellige winkeltjes en begeeft u zich in een handomdraai in de historische oude straten van Hollum. Verfrissend en ambachtelijk zijn dé woorden die dit overheerlijke schepijs mogen omschrijven.

Net het centrum van Hollum verkent en toe aan een heerlijke bak koffie? Bij Koffiehuis en Bakkerij P.J. De Boer kunt u plaatsnemen op het zonnige terras voor een goede kop koffie. Geniet van de warmte van de zon onder het genot van een heerlijk stukje gebak, een broodje of lekker koekje.

Lunchroom Forellenvisvijvers ’t Nijlân geeft u een schitterend uitzicht over drie grote visvijvers. De menukaart staat vol met lekkere hapjes die u volledig zullen verrassen. En heeft u even genoeg van uw hengel uitwerpen? Neem dan plaats op het terras voor een overheerlijk buffet.

Bars en Cafés op Ameland

Eetcafé de Driesprong, tegenover Ritskemoi in Buren, biedt u heerlijk koffie met gebak, lunch of  zelfs een diner. Het unieke aan dit eetcafé is dat er vele gerechten bereid worden met Amelander producten. Waan uzelf in het leven van een Amelander bij het proeven van deze overheerlijke gerechten.

De voetjes van de vloer? Discotheek De Mill is een leuke discotheek, gelegen aan de Molenweg in Nes. Show uw beste dansmoves en laat u lekker gaan. Wist u dat de entree volledig gratis is? De Mill is van 22:00 uur tot 03:45 uur geopend. 

Pubs, bekend in Nederland dankzij het grote aanbod diverse bieren. A.G.’s Pub is een Irish Pub met ruime keuze uit verschillende bieren. Proef overheerlijke bieren, waaronder het alom bekende Guinness en laat je volledig verrassen. U kunt hier ook terecht om te barbecueën en klaverjassen, is er livemuziek en is gekkigheid vooral bij de karaoke te vinden.

Ontdek de dorpen op Ameland

Een rijke geschiedenis, een prachtige natuur, vele bezienswaardigheden, gezellige terrassen… De dorpen op Ameland hebben elk hun eigen charme en zijn zeker een bezoek waard!

Nes

De levendige hoofdplaats van Ameland is een startpunt bij uitstek. Een dorp dat ooit werd gedomineerd door stoere commandeurs. Kapiteins van de walvisvaart drukten hun stempel op het straatbeeld. Karakteristieke huisjes uit de 17de en 18de eeuw ademen nog de glorietijd van jacht in de noordelijke ijszeeën.

Tip: let eens op de ‘muizetandjes’ in de gevels. Twee richels met puntige steentjes in de woning van een commandeur, één rijtje minder voor de stuurman. Maar Nes is veel meer dan historisch eerbetoon.

Nes, de hoofdplaats van Ameland, kent vele prachtige bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de veersteiger en de jachthaven. De jachthaven is geopend van 1 april tot 1 november en is toegankelijk voor kleine schepen. Door de geringe diepte bij de haveningang, bij eb 0,60-0,80 meter, is de haven niet geschikt voor grote vaartuigen. Kijk uw ogen uit naar de vele prachtige scheepjes en boten.

Buren

Buren, begrensd door wegglooiende weilanden met koeien en schapen, is eveneens een van de pittoreske plaatjes op Ameland. Buren staat ook wel bekend als jongste dorp van Ameland en is zichtbaar meegegaan met de tijd. Het knusse dorpshart wordt gevormd door moderne voorzieningen zoals winkeltjes, levendige cafeetjes en uitnodigende terrasjes, die garant staan voor gezelligheid.

Buren telt circa 700 inwoners en is het meest oostelijke dorp van Ameland en herbergt mooie natuurgebieden, zoals Het Oerd en de Kooiduinen. Het Oerd staat bekend om haar oude en rijk  begroeide duinencomplex. De Oerdblinkert is de hoogste duin van Ameland met +24 meter. Vanaf deze hoge duin heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied.

De mooiste wandelroute in de omgeving van Buren is Buurderduinen. Tijdens een 4,5km lange tocht brengt deze wandelroute u langs de mooiste locaties op Ameland. Deze wandeling is erg speciaal, want het brengt u ook door 3 verschillende gebieden. Het begint bij de duinen, loopt over op de bossen en eindigt met een wandeling over het strand. Een echte “must do” voor elke natuurliefhebber.

Hollum

Het goed bewaarde historische hart van Hollum ademt nog altijd een maritiem verleden. In fraaie commandeurshuizen die beschutting bij elkaar lijken te zoeken. Verhalen… Hollum heeft ze in overvloed!

Naast de rijke historie van Hollum is het ook het grootste dorp en tevens het meest westelijke dorp van Ameland. Voor culturele uitstapjes is Hollum zeker een aanrader. Met maar liefst 53 rijksmonumenten heeft u tijd te kort om alles in één dag te bezichtigen.

Ballum

In het lommerrijke hart van het dorp gaan trendy en traditioneel moeiteloos hand in hand. Gasten nippen er zorgeloos van een Nobeltje (het ‘huisdrankje’ van Ameland), dwalen door een museum vol nostalgie of genieten actief op sportief terrein. Een rondvluchtje, paraspringen en zweefvliegen. Het kan allemaal!

Ballum heeft het kleinste aantal inwoners van Ameland. Het beschikt over een kleinschalig vliegveld  in het westelijke gedeelte van het dorp. Ameland Airport is in 1945 aangelegd in overleg met de Defensie. De enkele grasbaan van 850 x 30 meter wordt gebruikt om te landen en om op te stijgen door zowel zakelijk als recreatief vliegverkeer. Voor de echte waaghals kunnen hier parachutevluchten, rondvluchten en zweefvluchten geboekt worden.

Vervoer naar en op Ameland

Veerdienst en de sneldienst

Voor meer informatie over afvaarten met de veerdienst en de sneldienst kunt u contact opnemen met de informatielijn van Wagenborg. Voor online boeken kijkt u op: www.wpd.nl

Fietsverhuur op Ameland

Met fietsverhuur Nobel op Ameland hebben wij voor onze gasten een speciale afspraak gemaakt. U kunt namelijk online uw fiets of ander vervoermiddel bestellen met 10% korting. Nobel zorgt er voor dat het vervoersmiddel bij uw vakantiewoning wordt bezorgd. Kijk hiervoor op: Fietsverhuur Nobel.

Andere fietsverhuurders zijn:

Busvervoer op Ameland

Het busvervoer op Ameland biedt aansluitend vervoer vanaf de veerboot naar de vier dorpen en alle campings op Ameland (en vice versa). Daarnaast is het mogelijk om snel van dorp naar dorp te reizen met lijn 130, 131 en /of lijn 132.

Kom je met een grotere groep? Dan kun je vooraf een bus reserveren bij vervoersmaatschappij Arriva via tel. 088 277 62 76 of per e-mail: ameland@arriva.nl.

Taxi op Ameland

Cosi-Tax Ameland

Bij Cosi-Tax bent u verzekerd van goede kwaliteit en serviceverlening. Met enthousiaste, klantvriendelijke en gediplomeerde chauffeurs staan ze 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar voor u klaar! Naast personenvervoer verzorgt Cosi-Tax ook bagage, rolstoel en groepsvervoer. Voor meer informatie en online boeken kijk op: www.cosi-tax.nl

Taxi De Boer

Taxi De Boer is een kleinschalig bedrijf op Ameland, gespecialiseerd in het vervoer van personen en bagage. Door middel van keurig verzorgde personenbusjes kunt u zich laten vervoeren vanaf en naar de boot of tussen de leuke dorpjes. Voor meer informatie en online boeken kijk op: www.taxiameland.nl

Ameland Airport

Nabij Ballum ligt het vliegveld van Ameland. Van 1 november t/m 31 maart is de havendienst van Ameland Airport beperkt bezet en heeft u eerst telefonisch toestemming nodig. In de regel krijgt men toestemming voor aankomst of vertrek. Alleen een vliegplan of notificatie per fax is niet voldoende. Deze komt namelijk aan in een onbemande toren.

Van 1 april t/m 30 oktober is de havendienst dagelijks bezet van 09.30 tot 19.00 uur lokale tijd. Wij verzoeken u om uw vlucht minimaal 1 uur voor aankomst telefonisch of per fax aan te melden. 

Voor meer info kunt u bellen met 0519) 554030 of kijk op www.ameland.nl/vliegveld